Bloemberg Ecologie is een ecologisch hoveniersbedrijf in Oostzaan. Wij streven ernaar de natuur meer ruimte te geven door tuinen en andere open ruimten in te richten en te onderhouden op ecologische wijze. Het werk wat wij uitvoeren bestaat uit:

 

- Tuinontwerp. 200 (excl. BTW), als u door ons de tuin laat aanleggen is het ontwerp gratis!

Een ontwerp voor uw tuin welke volledig is afgestemd naar uw wensen. De tuin zal niet alleen mooi zijn, maar ook de natuur ondersteunen. U kunt kiezen om specifieke diersoorten te helpen, vlinders of vogels bijvoorbeeld. De tuin zal dan zo ontworpen worden dat een aantrekkelijk habitat gevormd wordt voor deze dieren. Zo heeft u niet alleen een prachtige tuin maar u helpt ook de natuur.

- Tuinaanleg.  €32,50 per uur (excl. BTW).

Wij kunnen vrijwel alles op het gebied van tuinaanleg. Bestrating leggen, schuttingen plaatsen, vlonders of pergola's bouwen etc. 

- Tuinonderhoud. €32,50 per uur (excl. BTW).

Wij kunnen elk onderdeel van de tuin onderhouden. Maaiwerk, onkruidbestijding, hagen scheren, snoeiwerk en meer. Voor werk wat slecht is voor de natuur, gif spuiten bijvoorbeeld, worden natuurvriendelijke alternatieven gebruikt.

- Beplantingsplannen. 100 (excl. BTW).

Een beplantingsplan is een advies waarin aangegeven wordt welke planten op welke plaats passen in uw tuin. Net als bij een tuinontwerp kunt u kiezen een bepaalde diergroep te helpen. De beplanting zal dan gekozen worden welke geschikt is voor de standplaats, en welke voedsel en veiligheid bieden aan de gekozen diergroep.

 

- Tuinadvies. Gratis bij tuinonderhoud, een tuinontwerp of een beplantingsplan. 

                                                                            Anders €30,- per uur (excl. BTW).

 

De ecologische of natuurvriendelijke tuinen van Bloemberg Ecologie stimuleren de inheemse flora & fauna. Door gebruik te maken van duurzame materialen en te voldoen aan de eisen van diergroepen kan een natuurparadijs gevormd worden in uw eigen tuin. De voorkeur gaat uit naar het ontwikkelen van tuinen met een specifieke diergroep in gedachte, zoals een bijen- en vlindertuin. Op deze wijze kan de ruimte optimaal gebruikt worden om deze groep te stimuleren. Uw tuin zal zich dan snel vullen met deze dieren u kunt genieten van een prachtig natuurspektakel. Omdat het helpen van de natuur het belangrijkste doel is van Bloemberg Ecologie proberen wij op deze site ook veel informatie aan te bieden over hoe u zelf uw tuin natuurvriendelijk in kan richten.

 

Waarom een natuurvriendelijke tuin?

De natuur in Nederland komt steeds meer in het nauw, onder andere door de constante verstening van tuinen. Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun tuin volledig te bestraten maar realiseren zich dan niet dat zij actief meehelpen aan het verdwijnen van veel plant- en diersoorten. Er zijn al veel diersoorten uitgestorven in Nederland en elk jaar komen weer nieuwe soorten op de rode lijst te staan. Het idee bestaat dat de natuur iets wilds is wat ergens anders leeft en dat tuinen en gebouwen iets is voor mensen waar de natuur niet komt. In een land zo vol als Nederland betekend dit dat de natuur steeds verder zal verdwijnen. 

 

Zijn natuurvriendelijke tuinen niet slordig?

Mensen kiezen er vaak voor hun tuin te bestraten omdat zij denken dat een natuurvriendelijke tuin meer onderhoud kost, of er slordiger uitziet. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Door planten te gebruiken die de concurrentie aankunnen met onkruid, of door het juiste materiaal te gebruiken, kan uw tuin toch laag in onderhoud zijn en er prachtig uitzien. Het is zelfs zo dat als een natuurvriendelijke tuin zich eenmaal goed heeft ontwikkeld u er vaak minder onderhoud aan heeft dan aan een steentuin. Wanneer planten in een natuurvriendelijke tuin zich eenmaal gevestigd hebben zal onkruid bijna geen kans meer maken, omdat de concurrentie van de tuinplanten te groot is. Dit in tegenstelling met een stenen tuin, wanneer onkruid zich eenmaal heeft weten te vestigen in spleten of in grint zult u de grootste moeite hebben hier weer vanaf te komen. Sterker nog, dit probleem zal zich waarschijnlijk alleen maar uitbreiden. 

 

Helpt u mee?

Heeft u ook niet liever een land met prachtige natuur, waar we van kunnen genieten en waar we trots op kunnen zijn? Kies er dan voor uw tuin natuurvriendelijker in te richten. Als genoeg mensen deze keuze maken kan de afname aan biodiversiteit geremd worden, wellicht zelfs gestopt worden. Laten we de natuur meer ruimte geven.

Wat wij doen

Bloemberg Ecologie is een ecologisch hoveniersbedrijf in Oostzaan. Wij streven ernaar de natuur meer ruimte te geven door tuinen en andere open ruimten in te richten en te onderhouden op ecologische wijze. Het werk wat wij uitvoeren bestaat uit:

Tuinontwerp

Het maken van een tuinontwerp volledig afgestemd naar uw wensen. 

Klikt u hier voor meer informatie.

Tuinaanleg

Wij kunnen alles op het gebied van tuinaanleg zoals het plaatsen van beplanting, leggen van bestrating, bouwen van schuttingen of pergola's en het aanleggen van volledige tuinen.

Klikt u hier voor meer informatie.

Tuinonderhoud

Klikt u hier voor meer informatie.

Beplantingsplannen

Hierin wordt beschreven welke beplanting geschikt is voor welke locatie in uw tuin.

Klikt u hier voor meer informatie.

Het onderhoud van tuinen als het scheren van hagen of onkruidbestrijding. Al het werk wordt op natuurvriendelijke wijze gedaan.

Waterleventuin

Vogeltuin

Hints en Tips voor een ecotuin

Wat wij doen

Menu

Bijen- en vlindertuin

Onderhoud

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Beplantingsplannen

Tuinontwerp

English