1, 2 of meerjarige planten

Dit is een lijst met 1, 2 of meerjarige planten welke een redelijke of grotere hoeveelheid nectar en/of stuifmeel bieden voor bijen en/of vlinders.

 

Terminatie:

Licht standplaats geeft de hoeveelheid licht aan welke de plant nodig heeft. Dit is opgedeeld in schaduw, halfschaduw en zon. 

Vocht standplaats geeft de grenzen in hoeveelheid vocht aan waarbinnen de plant kan leven. Een plant waarbij ''licht droog, vochtig'' staat kan dus op alle gronden staan die licht droog tot vochtig zijn. Het gradient in vochtigheid is droog, matig droog, licht droog, licht vochtig, matig vochtig, vochtig, nat. 

Bijen / vlinderplant geeft aan of deze plant voedsel biedt aan bijen, vlinders of beiden. ''Bijen'' kan betekenen dat hij voedsel biedt aan hommels, wilde bijen of honingbijen of een combinatie van deze.

Siertuin / Natuurlijke tuin geeft aan voor wat voor tuin de plant geschikt is. ''Natuurlijke tuin'' planten zijn voornamelijk geschikt voor een natuurlijke of wilde plantentuin terwijl ''Siertuin'' aangeeft dat deze voornamelijk geschikt is voor siertuinen. 

Inheems of niet geeft aan of de plant inheems is in Nederland of niet.

 

Filteren:

Het is mogelijk te filteren door rechtsboven in de tabel bij ''zoeken'' in te vullen waar u naar op zoek bent. Zoekt u een gele plant? Vul dan ''geel'' in en u krijgt alleen gele planten te zien. Zoekt u planten die in de schaduw kunnen staan? Vul dan ''Schaduw'' in en u ziet alleen planten die in halfschaduw of schaduw kunnen groeien. U kunt zo filteren op alle eigenschappen die in de tabel staan.

English

Waterleventuin

Vogeltuin

Bijen- en vlindertuin

Hints en Tips voor een ecotuin

Wat wij doen

Menu

Bewoners bijen- en vlindertuinen

Bijen en vlinderplanten

1 en 2 jarige planten

Bollen & knollen

Struiken / heesters

Bomen

Bijenhotels

Vaste planten

Onderhoud